Transfernieuws

Inter haalt oude bekende: Arnautovic na dertien jaar terug in Milaan

Inter haalt oude bekende: Arnautovic na dertien jaar terug in Milaan

16-08-2023 21:48

Inter heeft de komst van Marko Arnautovic definitief afgerond. Dat maakt de Italiaanse club woensdagavond bekend. De ervaren Oostenrijkse spits keert terug bij de ploeg waar hij in het seizoen 2009/2010 ook al actief voor was.

"Arnautovic is fysiek sterk en een nagenoeg tweebenige speler met sterke technische kwaliteiten", stelt Inter op de clubwebsite. "Hij is uitgegroeid tot een complete aanvaller."

Voor Arnautovic betekent het een terugkeer bij Inter. In 2009 maakte hij al deel uit van de selectie die onder leiding van Jose Mourinho de treble won. Sindsdien was hij actief voor clubs als Stoke City, West Ham en Shanghai SIPG.

Bij Bologna maakte de 34-jarige Oostenrijker, goed voor 108 interlands, de afgelopen jaren indruk in de Serie A. Vorig seizoen scoorde hij 10 keer in 21 competitieduels voor de Italiaanse middenmoter.

Inter hoopt dat Arnautovic samen met de van Borussia Mönchengladbach overgekomen Marcus Thuram de vertrokken Lukaku en Dzeko kan doen vergeten. De Oostenrijker wordt gehuurd van Bologna, maar er is een verplichte optie tot koop in de deal verwerkt. Hoeveel Inter volgende zomer moet betalen is nog niet duidelijk, maar volgens recente bericht zou dit ongeveer tien miljoen euro moeten zijn.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!