Transfernieuws

'Dembélé akkoord met PSG, Fransman tekent vijfjarig contract in Parijs'

'Dembélé akkoord met PSG, Fransman tekent vijfjarig contract in Parijs'

03-08-2023 23:21

Ousmane Dembélé heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Paris Saint-Germain over een vijfjarig contract. Dat meldt Marca. De Fransman gaat Barcelona na zes seizoenen verlaten voor de Franse topclub.

Dembélé is donderdag al naar Parijs afgereisd om de laatste details van zijn overeenkomst met PSG af te ronden. In de loop van de avond werd een definitief akkoord bereikt tussen de aanvaller en zijn aanstaande werkgever.

De 25-jarige buitenspeler tekent naar verwachting een vijfjarig contract bij de Franse kampioen. PSG en Barcelona moeten nu nog tot een akkoord komen over de afkoopsom van 50 miljoen euro. Zodra dat rond is, wordt de transfer officieel bekendgemaakt. 

Voor Dembélé komt er na zes seizoenen een einde aan zijn dienstverband bij Barcelona. De Fransman kwam in 2017 voor zo'n 140 miljoen euro over van Borussia Dortmund. De aanvaller speelde 185 wedstrijden voor de Catalanen waarin hij veertig keer scoorde en 43 assists gaf. 

Met zijn transfer naar PSG keert Dembélé terug naar zijn thuisland. Bij de Franse grootmacht moet de aanvaller het nieuwe gezicht van de voorhoede worden. De club uit Parijs sorteert met zijn komst alvast voor op het aanstaande vertrek van Kylian Mbappé.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!