Nieuws

Deze vijf spelers maken kans om Speler van het Jaar 2022/23 te worden in Nederland

Deze vijf spelers maken kans om Speler van het Jaar 2022/23 te worden in Nederland

03-08-2023 11:30
2

De Eredivisie en ESPN hebben in samenspraak vijf spelers geselecteerd die Speler van het Jaar 2022/23 in de Eredivisie kunnen worden. Het gaat om Vaclav Cerny, Santiago Gimenez, Dávid Hancko, Orkun Kökcü en Xavi Simons.

Op maandag 4 september vanaf 20.30 zullen de Eredivisie Awards worden uitgereikt, zoals elk jaar. Gimenez, Hancko en Kökcü (alle drie Feyenoord), Cerny (FC Twente) en Simons (PSV) maken kans op de prestigieuze prijs. Drie van deze vijf spelers zijn komend seizoen in ieder geval al niet meer actief in Nederland

Naast de Speler van het Jaar bij de mannen worden er nog meer prijzen uitgereikt. Zo wordt de Johan Cruijff Talent van het Jaar, Azerion Vrouwen Eredivisie Talent van het Jaar, Doelpunt van het Jaar en de Eredivisie Oeuvre Award uitgereikt. Ook de Willy van der Kuijlen-trofee wordt uitgereikt. Die gaat naar Tasos Douvikas (FC Utrecht) en Simons (PSV).

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!