Transfernieuws

'Barcelona bereikt persoonlijk akkoord en wil snel tweede deal met City maken'

'Barcelona bereikt persoonlijk akkoord en wil snel tweede deal met City maken'

3 augustus - 10:07

João Cancelo heeft een persoonlijk akkoord bereikt met FC Barcelona, meldt Fabrizio Romano. Volgens de transferspecialist voeren de Catalanen nu gesprekken met Manchester City om de deal mogelijk te maken.

Een jaar geleden schreef City-trainer Pep Guardiola de naam van Cancelo als één van de eerste op het wedstrijdformulier, maar gedurende het jaar kwam er een kink in de kabel. De Portugees kon het niet waarderen dat hij bij tijds plaats moest maken voor teamgenoten, waardoor hij aan Bayern München werd verhuurd. Der Rekordmeister lichtte de koopoptie in dat contract niet en dus draaide de linksback de voorbereiding mee in Manchester, maar daar lijkt snel een einde aan te gaan komen.

Volgens Romano heeft Cancelo zijn zinnen gezet op een transfer naar Barcelona. Van de Catalanen is bekend dat ze niet al te veel centen hebben te makken, maar door de aanstaande transfer van Ousmane Dembélé naar Paris Saint-Germain komt er wat budget vrij, dat deels voor de Portugees wordt gereserveerd.

Mocht de transfer van Cancelo naar Barcelona ervan komen, dan tekent de Spaanse kampioen een nieuwe speler die uit de voeten kan op linksback. Momenteel strijden Marcos Alonso en Alejandro Balde om die positie. Na Ilkay Gündogan zou Cancelo de tweede speler van City worden die deze zomer naar de Spaanse stad trekt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!