Breaking news

Xavi meldt vertrek van Dembélé naar PSG: 'Ik heb er een slecht gevoel over'

Xavi meldt vertrek van Dembélé naar PSG: 'Ik heb er een slecht gevoel over'

02-08-2023 08:20

De transfer van Ousmane Dembélé van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain gaat er komen, zo bevestigt Xavi na afloop van het duel tussen de Catalanen en AC Milan (1-0). De Fransman was nog aanwezig in Las Vegas, maar behoorde al niet meer tot de selectie.

De afgelopen week kwamen de geruchten over de move van Dembélé naar PSG langzaam op gang. De Fransman had een clausule van vijftig miljoen euro in zijn contract staan die tot 31 juli kon worden gelicht, maar daar lijkt de club uit Parijs net te laat mee te zijn. Of dit daadwerkelijk het geval is, is nog onbekend, maar dat de buitenspeler op zeker bij Barça vertrekt staat volgens Xavi vast.

"Dembélé kwam naar mij toe en zei dat hij wil vertrekken. Hij heeft een aanbieding van PSG die wij niet kunnen evenaren", onthult Xavi, geciteerd door de officiële kanalen van Barcelona. "Ik heb er een slecht gevoel over, maar het is een persoonlijke beslissing", voegt hij eraan toe.

Van Dembélé en Barcelona is bekend dat de twee geen top huwelijk hebben gehad. Toch betreurt de Spaanse oefenmeester zijn vertrek. "Ik ben wel een beetje teleurgesteld in hem, ja, omdat we goed voor hem hebben gezorgd. Maar hij heeft ons verteld dat hij met Luis Enrique en Nasser Al-Khelaïfi heeft gesproken en dat hij weg zal gaan. Er was geen manier meer om hem te overtuigen", besluit hij.

Naar verluidt gaat Dembélé voor vijf seizoenen tekenen bij PSG. De buitenspeler, die een voorkeur heeft vanaf rechts, wordt daarmee de opvolger van de naar Inter Miami vertrokken Lionel Messi. Bij Barcelona liet de Fransman in de voorbereiding nog zijn klasse zien. Hij maakte het openingsdoelpunt in de met 3-0 gewonnen wedstrijd van Real Madrid.