Reactie

Brugge-watcher looft aanstaande Feyenoorder: 'Als hij zijn hand omhoog steekt...'

Brugge-watcher looft aanstaande Feyenoorder: 'Als hij zijn hand omhoog steekt...'

01-08-2023 10:44 Laatste update: 10:44

Ayase Ueda is nog niet officieel spits van Feyenoord, maar zijn transfer wordt naar verwachting binnen afzienbare tijd afgerond. Met de Japanner halen de Rotterdammers in ieder geval een echte goaltjesdief binnen, vertelt Cercle Brugge-watcher Koen Verdruye van onder meer Het Nieuwsblad in TITELSTRIJD van VoetbalNieuws.nl.

Ueda wordt naar verluidt voor een totaalpakket van om en nabij de tien miljoen euro binnengehaald door Feyenoord en wordt de concurrent van Santiago Gimenez. Volgens de omschrijving die Verdruye vervolgens van de Japanner geeft lijkt hij stiekem erg veel op de Mexicaan.

"Hij kan als echte nummer negen spelen, maar ook op de tien achter de spits. Hij kan in een drie-spitsen-systeem, in een twee-spitsen-systeem. Op dat vlak is hij vrij multifunctioneel in te zetten", begint de clubwatcher, die daarnaast nog een extra kwaliteit aanstipt. "Cercle speelt veel met druk, dat betekent hij de verdediging van de tegenpartij begint op te jagen, dat kan hij perfect."

"Ondanks zijn lengte heeft hij ook een goede sprongkracht en zijn voornaamste kwaliteit is dat hij een neusje voor de goal heeft", vervolgt Verdruye, die ook aangeeft dat Ueda bepaald geen afwachter in de zestien is. "Het is geen goaltjesdief (iemand die alleen de ballen afwacht, red.), maar door slim vrij te lopen creëert hij de kansen voor zichzelf. Een bepaalde speler van Cercle zei: je begrijpt niets van wat hij zegt maar als hij zijn hand omhoog steekt kan je hem ogenblikkelijk de bal spelen en dan doet hij er altijd iets goeds mee. Meestal is dat scoren", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!