Transfernieuws

Rijnmond: Ajax heeft zich nog niet bij Sparta gemeld voor doelman Olij

Rijnmond: Ajax heeft zich nog niet bij Sparta gemeld voor doelman Olij

31-07-2023 13:33

Volgens RTV Rijnmond heeft Ajax zich nog niet bij Sparta Rotterdam gemeld voor Nick Olij. De Amsterdammers zouden hun oog hebben laten vallen op de talentvolle doelman, maar het regionale medium meldt maandag dat er nog niets concreets is.

Olij zou bij Ajax weer kunnen samenwerken met Maurice Steijn, de coach onder wie hij vorig seizoen grote successen behaalde op Het Kasteel. De Godenzonen zouden hem zien als ideale stand-in achter Gerónimo Rulli, de eerste doelman. Sparta eindigde met Olij onder de lat als zesde in de Eredivisie en bereikte de finale van de play-offs om Europees voetbal, maar ging daarin uiteindelijk ten onder tegen FC Twente.

Olij speelt sinds afgelopen zomer pas voor Sparta, dat hem destijds overnam van NAC Breda. Hij hield in zijn debuutseizoen maar liefst veertien keer zijn doel schoon, wat hem veel lof opleverde. Door de supporters werd hij daarom uitgeroepen tot speler van het seizoen. Zijn contract in Rotterdam loopt nog tot medio 2026.

Ajax heeft met Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic tot dusver slechts twee nieuwe spelers binnengehaald. Daartegenover stond het vertrek van basisspelers als Dusan Tadic, Jurriën Timber en Calvin Bassey. De Amsterdammers krijgen de laatste weken veel kritiek te verweken op het transferbeleid. Steijn verklaarde dat Ajax alleen voor 'nummers één op de lijst' wil gaan en daarom vooralsnog geduld moet hebben.