Exclusive

'Ueda naar Feyenoord': welke Japanse voetballers gingen hem voor in Rotterdam?

'Ueda naar Feyenoord': welke Japanse voetballers gingen hem voor in Rotterdam?

29-07-2023 21:50

Feyenoord heeft naar verluidt een akkoord bereikt met Cercle Brugge over de transfer van Ayase Ueda. De Japanse spits komt voor circa acht miljoen euro naar De Kuip en wordt daarmee één van de duurste inkomende spelers uit de clubgeschiedenis. Welke landgenoten gingen hem voor in het roodwit? VoetbalNieuws zocht het voor je uit.

Shinji Ono

De meest in het oog springende Japanner in dienst van Feyenoord, is uiteraard Shinji Ono. De middenvelder geldt als één van de beste Aziaten ooit in de Eredivisie en speelde tussen 2001 en 2005 voor de Rotterdammers. Met zijn splijtende passes en enorme werkdrift stond hij aan de basis van het succes in de UEFA Cup van 2002. Ono keerde na zijn periode bij Feyenoord terug naar Japan en speelde vervolgens nog voor Hertha BSC, maar daarna verdween hij van de radar. Op 43-jarige leeftijd is Ono nog steeds actief als profvoetballer, bij Hokkkaido Consadole Sapporo uit de Japanse competitie.

Ryo Miyaichi

De enige andere Japanner die voor Feyenoord heeft gespeeld, is Ryo Miyaichi. De tweebenige linksbuiten speelde in 2011 een halfjaar op huurbasis in De Kuip, en maakte in eerste instantie grote indruk. De van Arsenal afkomstige dribbelaar speelde twaalf wedstrijden voor de ploeg van toenmalig trainer Mario Been en scoorde daarin drie keer. Drie jaar later keerde hij plots terug in de Eredivisie bij FC Twente, om vervolgens jarenlang bij het Duitse St. Pauli te spelen. Miyaichi, ondertussen ook alweer 30 jaar, verdient momenteel zijn brood bij de Yokohama F. Marinos uit zijn geboorteland.


Ryo Miyaichi werd in 2011 een halfjaar door Feyenoord gehuurd van Arsenal en is één van de twee Japanners die tot dusver voor Feyenoord hebben gespeeld.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!