Transfernieuws

Slot duidt redenen achter Feyenoord-vertrekkers: 'Veel moeite gehad met aanpassen'

Slot duidt redenen achter Feyenoord-vertrekkers: 'Veel moeite gehad met aanpassen'

28-07-2023 08:35

Arne Slot heeft de redenen gegeven voor het aanstaande vertrek van Danilo en Ezequiel Bullaude. De oefenmeester van de Rotterdammers spreekt van twee verschillende situaties.

De transfer van Danilo naar Rangers FC is nog niet beklonken, maar dat gaat op korte termijn wel gebeuren. Feyenoord ontvangt een kleine zeven miljoen euro voor de Braziliaan. "Het is een speler die in de tweede seizoenshelft steeds minder ging spelen, dus dan is het altijd de afweging of die speler nog een jaar in die rol kan blijven of dat hij daar meer moeite mee heeft", aldus Slot, geciteerd door RTV Rijnmond.

"Voor ons is het alleen interessant als er een transfersom tegenover staat die recht doet aan zijn kwaliteiten", vervolgt de oefenmeester, die nu graag wil herinvesteren. "Uiteraard is het van mijn kant zo dat je dan vraagt of je dat kan herinvesteren, omdat zijn bijdrage aan het kampioenschap heel groot is", klinkt het.

Bullaude

In tegenstelling tot Danilo gaat Bullaude niet permanent vertrekken, maar worden verhuurd. Verschillende clubs uit Europa en Zuid Amerika zijn in de race voor de Argentijn. Door de perikelen kwam Bullaude dan ook niet in actie in de oefenwedstrijd tegen Villarreal (1-1). Hij blijkt de nodige aanpassingstijd nodig te hebben gehad.

"Hij heeft heel veel moeite gehad met zijn aanpassing. Eerst met de taal, en toch ook wel met de omstandigheden hier. Het klinkt heel raar, maar hij gaf afgelopen week ook aan dat hij heel erg moest wennen aan het gras hier", vervolgt Slot zijn verhaal. "Het gras is daar anders dan hier, dus de snelheid van de bal en de timing van de aannames. Die aanpassing ging heel moeilijk, omdat hij zich niet heel goed verstaanbaar kon maken naar zijn medespelers, en ook niet naar ons en wij ook vrij moeizaam naar hem toe", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!