Exclusive

Reijnders maakt zich op voor debuut, maar wat staat hem te wachten bij AC Milan?

Reijnders maakt zich op voor debuut, maar wat staat hem te wachten bij AC Milan?

22-07-2023 21:31 Laatste update: 21:31

Tijjani Reijnders verruilde afgelopen week de Eredivisie voor de Serie A. De middenvelder verliet AZ en tekende voor een droomtransfer naar AC Milan. Wat staat de Nederlander te wachten op het middenveld van I Rossoneri?

Om te beginnen moeten we kijken naar de balans. Newcastle United besloot miljoenen op tafel te leggen voor Sandro Tonali. De Italiaan wilde zelf geen transfer transfer maken, maar Milan zag de miljoenen en vertelde dat ze het bod van 64 miljoen euro niet konden weigeren. Brahim Díaz keerde terug naar Real Madrid, de koopoptie op Aster Vranckx werd niet gelicht en Tiemoué Bakayoko werd teruggestuurd naar Chelsea waardoor de Milanezen met een flink gat zaten op het middenveld.

Aanwinsten

Zoals bekend besloot Milan dus zeker twintig miljoen euro neer te leggen voor Reijnders. De voormalig middenvelder van AZ twijfelde geen moment en zag vooral dat trainer Stefano Pioli voor hem de juiste rol zag weggelegd. "De trainer wil aanvallend spelen en ziet in mij een belangrijke speler als het gaat om creëren van kansen en goals", vertelde Reijnders afgelopen week aan het Algemeen Dagblad. Naast Reijnders werd ook Ruben Loftus-Cheek vast gelegd door de club. Ondanks dat beide spelers als centrale middenvelders te boek staan, lijkt het aannemelijk dat beide samen komen te spelen op het middenveld van Milan.

Aankomend seizoen

Afgelopen seizoen misten Tonali en Díaz slechts sporadisch minuten, maar door hun afwezigheid in het komende seizoen liggen er kansen. Ismaël Bennacer lijkt de voornaamste kandidaat om de rol van Tonali op zich te gaan nemen aangezien hij ook afgelopen seizoen controlerend al van waarde was. De overige twee posities lijken te prooi te liggen voor Loftus-Cheek en dus Reijnders. Beide spelers zijn eerder controlerend ingesteld dan aanvallend, maar aangezien de Milanezen enkel nog Charles De Ketelaere over hebben als aanvallende optie op het middenveld is het mogelijk dat Reijnders die rol gaat bezetten. Waar de Belg afgelopen seizoen niet doorbrak en door de Italiaans kranten werd bestempeld als flop, viel Reijnders afgelopen seizoen op door zijn aanvalsdrang en keurige passes tussen de linies. Milan zou open staan voor een verhuur van De Ketelaere waarmee de weg voor Reijnders volledig open zou komen te liggen. Afgelopen seizoen liet de Nederlander meermaals zien op te kunnen staan in Europese wedstrijden en de speler gaf onlangs zelf al aan dat Pioli hem graag wilde halen voor de basis.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!