Nieuws

Wiegman vertrouwen in succes voor de Britten: We willen elke wedstrijd winnen

Wiegman vertrouwen in succes voor de Britten: "We willen elke wedstrijd winnen"

17-07-2023 20:19 Laatste update: 18-07-2023 07:13

De Engelse nationale damesploeg begint aankomende zaterdag aan hun eerste WK-wedstrijd in Australië. Bondscoach Sarina Wiegman kijkt uit naar het begin. Ze ziet dat ze ook dit toernooi kan beschikken over een goed team, laat ze blijken voor de camera van Sky Sports.

"Het team is zo energiek en ze willen echt elke dag presteren", omschrijft de Nederlandse. "Ze zijn zo toegewijd en dat is heel prettig om mee te werken. Dat heb je nodig om te verbeteren."

Vorig jaar won Wiegman nog met haar ploeg het EK in eigen land. "Het Engelse team heeft het ook in eerdere toernooien erg goed gedaan. Natuurlijk willen we elke wedstrijd winnen. Vorig jaar was echt speciaal. Ik denk dat elke interlandbreak speciaal is. En dit is ook een zeer speciaal moment."

Op de vraag wat de supporters van de Britten dit toernooi kunnen verwachten is de oud-bondscoach van de Oranje Leeuwinnen duidelijk: "Ik denk dat je erg enthousiast kan zijn."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!