Nieuws

Giménez door het dolle heen na jongensboek: 'Het is onbeschrijfelijk'

Giménez door het dolle heen na jongensboek: 'Het is onbeschrijfelijk'

17-07-2023 08:51 Laatste update: 09:51

Santiago Giménez maakte zichzelf op de nacht van zondag op maandag onsterfelijk voor het Mexicaanse publiek. De aanvaller van Feyenoord kwam in de slotfase binnen de lijnen en maakte de enige treffer in de finale van de Gold Cup.

Giménez viel na 85 minuten in voor Henry Martin en vond na drie minuten het net tegen verrassing Panama. Mexico pakte door de treffer van de spits de negende Gold Cup-zege. "Het is onbeschrijfelijk", stelt Giménez na afloop tegenover de aanwezige pers. "Het is indrukwekkend hoe deze groep naar elkaar is gegroeid om beter te worden. Ik kan het niet met woorden beschrijven. De titel is het bewijs."

De aanvaller van Feyenoord omspeelde zijn tegenstander en schoot goed binnen. "Het was geweldig. Dit is één van de belangrijkste goals uit mijn carrière, omdat ik me alles herinner wat ik heb meegemaakt en wat mij tot deze goal heeft gebracht", besluit Giménez. De slotfase van de Mexicanen kende sowieso een hoog Eredivisie-gehalte: Edson Álvarez deed enkele seconden voor de treffer een belangrijke ingreep in de eigen zestien meter. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!