Transfernieuws

Promovendus PEC Zwolle haalt oud-spits van AZ terug naar de Eredivisie

Promovendus PEC Zwolle haalt oud-spits van AZ terug naar de Eredivisie

14-07-2023 19:26 Laatste update: 19:26

Ferdy Druijf keert terug in de Eredivisie. PEC Zwolle huurt de spits voor een jaar van het Oostenrijkse Rapid Wien.

"Ik ben blij dat ik komend seizoen voor PEC Zwolle aan de slag kan in de Eredivisie", reageert Druijf op de clubsite van de promovendus. "De club staat al jaren voor aantrekkelijk, aanvallend voetbal en heeft dat zeker vorig seizoen laten zien. Daarnaast zit het hier altijd vol en heeft iedereen enorm veel zin in de rentree in de Eredivisie. Voor mij geldt hetzelfde en ik kijk dan ook uit naar de eerste thuiswedstrijd."

Druijf is afkomst uit de jeugdopleiding van AZ en belandde via huurperiodes bij NEC en KV Mechelen bij Rapid Wien, waar hij niet verzekerd was van een basisplek. "Hij is een type aanvaller die negentig minuten lang aan het sleuren is en dus beschikt over een groot loopvermogen. Ferdy is sterk door de lucht, maar ook over de grond en staat te boek als een goede afmaker. Ik ben dan ook heel blij dat we hem er dit seizoen bij hebben", aldus technisch directeur Marcel Boudesteyn.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!