Opinie

'Ajax was daadwerkelijk concreet voor Güler, hoop op 'Ødegaard-scenario''

'Ajax was daadwerkelijk concreet voor Güler, hoop op 'Ødegaard-scenario''

08-07-2023 13:06 Laatste update: 13:46

Dennie van Laar hoopt dat Arda Güler in het komende seizoen wordt verhuurd aan een Eredivisieclub. Dat zegt de hoofdredacteur van VoetbalPrimeur in de #DoneDeal-podcast. Het Turkse toptalent, dat afgelopen week zijn transfer van Fenerbahçe naar Real Madrid afrondde, genoot ook interesse van Ajax en zou in zijn eerste jaar bij De Koninklijke zomaar eens kunnen worden verhuurd.

VoetbalPrimeur was überhaupt het eerste medium dat de interesse van Ajax in Güler aan het licht bracht. De Amsterdammers bleken uiteindelijk echter kansloos in een strijd met onder meer FC Barcelona en Real. Güler koos voor laatstgenoemde club, dat een afkoopsom van ongeveer twintig miljoen euro voor hem betaalde. "Het is daadwerkelijk concreet geweest en veelbesproken. Maar hij had gewoon betere opties en geef hem eens ongelijk", aldus Van Laar, die Güler als een 'Özil 2.0' bestempeld.

"Dat wordt wel een beukertje", zo vervolgt hij. "Ik ben benieuwd of hij nu meteen blijft of wordt uitgeleend. Dat zou nog wel interessant zijn, want dan hoop ik dat misschien een Eredivisieclub het probeert. Hij gaat natuurlijk niet veel spelen in het eerste jaar. Ik hoop op een Ødegaard-scenario."

Martin Ødegaard werd op zijn zestienjarige leeftijd door Real weggeplukt uit Noorwegen en werd aan onder meer SC Heerenveen en Vitesse verhuurd. De middenvelder is momenteel één van de steunpilaren in het succes van Arsenal. Güler is 18 en heeft een contract tot medio 2029 in het Santiago Bernabéu. Zijn kwaliteiten passen in het profiel van de jonge spelers die Real de afgelopen jaren aantrok, waar Eduardo Camavinga, Aurélien Tchouaméni en Rodrygo voorbeelden van zijn.