Nieuws

Slot gunt Van den Belt basisplek tegen oude club, veel jongelingen in Ajax-basis

Slot gunt Van den Belt basisplek tegen oude club, veel jongelingen in Ajax-basis

08-07-2023 12:38

Feyenoord en Ajax beginnen zaterdag aan hun oefencampagne ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Rotterdammers spelen thuis tegen PEC Zwolle, de Amsterdammers op Sportpark De Toekomst tegen FC Den Bosch. Beide topclubs staan met een aantal debutanten aan de aftrap.

Zo staan Branco van den Boomen en Thomas van den Belt voor het eerst als basisspelers op het formulier voor respectievelijk Ajax en Feyenoord. Van den Belt speelt tegen zijn oude club.

De voorbereiding biedt daarnaast kansen voor vele jonge spelers, zo laten Maurice Steijn en Arne Slot blijken. Steijn gunt onder meer Tristan Gooijer (18), Anass Salah-Eddine (21), Silvano Vos (18), Max de Waal (21) en Mika Godts (18) een plekje in de startelf. Slot kiest voor Mike Kleijn (18) en Antoni Milambo (18).

Verder spelen vooral veel spelers die vorig seizoen genoegen moesten nemen met een plek op de bank. Zo zien we bij Ajax onder meer de 39-jarige Remko Pasveer op doel staan en begint Owen Wijndal op de linkerflank. Bij Feyenoord starten daarnaast Timon Wellenreuther, Neraysho Kasanwirjo en Marcus Pedersen, de Noorse rechtsback die veel interesse geniet van VfL Wolfsburg. Ramiz Zerrouki, de kersverse aanwinst die overkwam van FC Twente, is er nog niet bij.

Beide wedstrijden beginnen om 13.00 uur. Feyenoord - PEC Zwolle is live te volgen op YouTube, Ajax - FC Den Bosch op het open kanaal van Ziggo Sport.

Opstelling Ajax: Pasveer; Gooijer, Salah-Eddine, Hato, Wijndal; Vos, Klaassen, Van den Boomen; Berghuis, De Waal, Godts.

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Pedersen, Kasanwirjo, Hendriks, Kleijn; Milambo, Van den Belt, Bullaude; Dilrosun, Danilo, Paixão.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!