Nieuws

'Ik kan me ook voorstellen dat mensen zeggen dat de bal uit was'

'Ik kan me ook voorstellen dat mensen zeggen dat de bal uit was'

23 January - 18:00 Laatste update: 20:36
0

Het zal de gemoederen nog wel een tijdje bezighouden: was in aanloop van de 1-2 de bal bij Daley Blind over de lijn? Arbiter Danny Makkelie kan wel begrijpen waarom de thuisploeg denkt van wel. 

Dat zegt Makkelie in gesprek met ESPN. Volgens de scheidsrechter kon de VAR geen 'sluitend bewijs' vinden dat de bal in aanloop van de treffer buiten de lijnen was gekomen. "Mijn assistent langs de lijn riep dat de bal nog steeds in was het spel ging daarom door. De VAR heeft er naar gekeken, maar hij kon geen schot vinden met sluitend bewijs dat de bal over de lijn was. Het heeft er wel alle schijn van. Ik kan me ook voorstellen dat mensen zeggen dat de bal uit was", zo stelt Makkelie. 

Het leidde voor PSV het einde in van een vervelende middag: de Eindhovenaren speelden verdedigend tegen een stroperig Ajax, dat niet de ruimtes wist te vinden in de defensie van de thuisploeg. Uiteindelijk gaven doelpunten van de uitgevallen Bryan Brobbey en Noussair Mazraoui de doorslag, ondanks de gelijkmaker van Mario Götze. Nu zal PSV de op de blaren moeten zitten en zich voorbereiden op de volgende wedstrijd. Over twee weken wacht de ontmoeting met AZ in het Philips Stadion, op 5 februari. De aftrap is om 20.00 uur. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie