Transfernieuws

Hoop op Wieffer-scenario uitgesproken bij Feyenoord: 'Ik denk dat het mogelijk is'

Hoop op Wieffer-scenario uitgesproken bij Feyenoord: 'Ik denk dat het mogelijk is'

06-07-2023 18:15

Thomas van den Belt gelooft in een Mats Wieffer-scenario bij Feyenoord. De middenvelder heeft een soortgelijke stap naar De Kuip gemaakt als dat de Oranje-international exact één jaar geleden deed.

Het verhaal van Wieffer is bekend. De middenvelder kwam in de afgelopen eerste seizoenshelft nauwelijks in het stuk voor bij Feyenoord, maar ontpopte zich in de tweede helft van het kampioensjaar als één van de belangrijke puzzelstukken. Van den Belt hoopt op eenzelfde scenario.

"Ik heb die vergelijking wel vaker gehoord natuurlijk", zegt Van den Belt bij ESPN. "Ook omdat je vanuit de Keuken Kampioen Divisie naar de Eredivisie gaat en naar dezelfde club. Ik denk dat het een vergelijking is die je dan snel maakt. Ik hoop ergens zo'n scenario te hebben, maar dan wel in mijn eigen speelstijl. Ik denk dat het mogelijk is. Het heeft met je eigen ontwikkeling te maken en de kansen die je pakt."

De kans bestaat dat niet alleen Van den Belt vanuit de Keuken Kampioen Divisie naar Feyenoord trekt. Ook Thomas Beelen kan dezelfde weg bewandelen, maar ook een transfer naar AZ, FC Twente of PSV behoort tot de mogelijkheden. "Ik heb veel contact met hem, maar die vraag moet je aan hem stellen. Thomas is een goede speler, maar het is zijn keuze", besluit hij.