Transfernieuws

'Arsenal slaat grote slag en verlengt met mogelijke concurrent van Timber'

'Arsenal slaat grote slag en verlengt met mogelijke concurrent van Timber'

06-07-2023 11:32

Het lijkt Arsenal te zijn gelukt het contract van William Saliba te verlengen. De centrale verdediger speelde vorig seizoen een belangrijke rol voor de nummer twee van de Premier League en gaat zijn verbintenis tot 2027 verlengen.

Transferexpert Fabrizio Romano meldt dat de onderhandelingen zijn afgerond en dat The Gunners de verlenging spoedig bekend zullen maken. Saliba arriveerde in 2019 bij Arsenal en lag onder contract tot 2024, met een optie voor een extra jaar. Saliba raakte in maart geblesseerd aan zijn rug en miste maar liefst elf wedstrijden in de Premier League, maar speelde daarvoor alle 27 wedstrijden. Na het wegvallen van Saliba verspeelde Arsenal de landstitel en won Manchester City de treble.

De verlenging van Saliba zal ook de oren van Jurriën Timber doen spitsen. De verdediger van Ajax is onderweg naar Londen en zal de strijd met onder meer Saliba moeten aangaan voor een basisplek, tenzij manager Mikel Arteta ervoor opt om de Nederlander als vaste rechtsback neer te zetten. Ajax en Arsenal zouden al een akkoord hebben bereikt voor Timber, die een dezer dagen kan worden gepresenteerd door de Engelse topclub.