Burnley 'wint' punt tegen inspiratieloos Arsenal: doelpuntloze middag in Londen

Burnley 'wint' punt tegen inspiratieloos Arsenal: doelpuntloze middag in Londen

23 januari - 16:56 Laatste update: 18:30
Premier League 0 Reacties

In een doelpuntloze wedstrijd heeft Arsenal niet weten te overtuigen tegen degradatiekandidaat Burnley. The Gunners hadden een overwinning nodig om hun vijfde plek te behouden, maar geeft deze nu door aan West Ham United. Voor Burnley is het een zéér welkom punt in de strijd tegen degradatie: 0-0.

Arsenal behaalde twaalf punten in de afgelopen vijf wedstrijden en op voorhand leek de Londense club wel even af te rekenen met Burnley. De ploeg van Mikel Arteta stond in het begin van het seizoen nog stijf onderaan, maar wist zich terug te knokken tot een vierde plek. Na de uitschakeling tegen Liverpool in de League Cup afgelopen donderdag was de gifbeker voor Arsenal nog niet leeg.  

Tegen Burnley waren de kansen voor Arsenal, maar was de thuisploeg niet in staat deze te verzilveren: Arsenal had verreweg het meeste balbezit, gepaard met twintig schoten waarvan vijf op doel. Daar kon Burnley slechts één schot tussen de palen tegenover stellen. 

Daar zal Burnley echter maling om hebben. The Clarets staan twintigste in de Premier League en het punt tegen Arsenal zal als een overwinning voelen. Met twaalf punten uit achttien wedstrijden staat Burnley twee punten achter op Watford. Wel heeft Burnley twee wedstrijden tegoed.

Arsenal staat door de remise op een gedeelde zesde plaats met Tottenham Hotspur, hoewel de Spurs een beter doelsaldo hebben. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie