Nieuws

NEC licht koopoptie Ogawa: deze Japanners floreerden al in de Eredivisie

NEC licht koopoptie Ogawa: deze Japanners floreerden al in de Eredivisie

04-07-2023 13:26 Laatste update: 21 maart - 13:11

NEC heeft de koopoptie van Koki Ogawa gelicht. De Japanse spits maakte afgelopen seizoen maar liefst 26 treffers voor zijn werkgever Yokohama FC, waardoor hij een groot aandeel had in de promotie naar het hoogste niveau. Deze vijf Japanse klasbakken gingen Ogawa voor en floreerden in de Eredivisie.

Shinji Ono

Shinji Ono maakte in juli 2001 de overstap van het Japanse Urawa Red Diamonds naar Feyenoord. De behendige middenvelder paste zich direct gaan aan en groeide snel uit tot publiekslieveling in Rotterdam-Zuid. Ono stond op 8 mei 2002 als eerste Japanner in een Europese finale. Hij won met Feyenoord de UEFA Cup ten koste van Borussia Dortmund. In datzelfde jaar werd de inmiddels 43-jarige ex-Feyenoorder ook verkozen tot Aziatisch voetballer van het jaar.Deze vijf Japanners floreerden in de EredivisieKeisuke Honda (ex-VVV-Venlo) in duel met Leroy Fer

Keisuke Honda

Keisuke Honda maakte ook furore in Nederland. De linksbenige balvirtuoos maakte in de winter van 2008 de overstap van Nagoya Grampus naar VVV-Venlo. In Limburg beleefde hij vervolgens een prachtige tijd. In zijn eerste seizoen in Nederland werd Honda met de Venlonaren kampioen van de eerste divisie en in zijn tweede seizoen floreerde hij ook in de Eredivisie. Na een geweldige eerste seizoenshelft maakte de technische Japanner voor ongeveer negen miljoen euro de overstap naar het Russische CSKA Moskou.

Maya Yoshida

Maya Yoshida werd na het vertrek van Honda de nieuwe Japanse revelatie in Venlo. Hij tekende in 2010 een meerjarig contract in Nederland, nadat hij de jeugdopleiding van Nagoya Grampus had genoten. De sterke verdediger ontwikkelde zich al snel in Venlo en wordt nog altijd herinnerd aan zijn magistrale omhaal tegen PSV in het seizoen 2011/2012. Yoshida vertrok in 2012 naar het Engelse Southampton.

Ritsu Doan

Ritsu Doan is de meest recente Japanner die in de Eredivisie excelleerde. De linksbenige middenvelder annex aanvaller werd in de zomer van 2017 door Gamba Osaka voor één seizoen verhuurd aan FC Groningen. De Trots van het Noorden bedong bij de huurdeal een optie tot koop, die later gelicht zou worden. Doan groeide uit tot een van de smaakmakers van FC Groningen en dat bleef ook niet onopgemerkt in Eindhoven. PSV betaalde in augustus 2019 7,5 miljoen euro voor de Japanner. Hij brak helaas nooit echt door bij de Eindhovenaren. De Nederlandse topclub verkocht Doan afgelopen zomer aan SC Freiburg.Deze vijf Japanners floreerden in de EredivisieRyo Miyaichi (ex-Feyenoord) in actie tijdens de topper tegen PSV

Ryo Miyaichi

Ryo Miyaichi is de laatste speler in dit rijtje die floreerde in Nederland. De creatieve buitenspeler vertrok op jonge leeftijd naar het grote Arsenal, dat hem in de winter van 2011 voor een half jaar verhuurde aan Feyenoord. In Rotterdam zagen de supporters al snel dat Miyaichi uitzonderlijke kwaliteiten had. Hij kreeg de bijnaam ‘Ryodinho’, afgeleid van Ronaldinho. Na twaalf wedstrijden, waarin hij drie keer scoorde en vijf assists leverde, keerde de Japanner terug naar Arsenal. In het seizoen 2014/2015 speelde hij nog op huurbasis voor FC Twente, maar in Enschede kwam Miyaichi niet echt uit de verf.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!