The Mirror pakt uit: KNVB wil Guardiola als opvolger Van Gaal bij Oranje

The Mirror pakt uit: KNVB wil Guardiola als opvolger Van Gaal bij Oranje

23 januari - 09:12 Laatste update: 09:13
Nederland 0 Reacties

De KNVB ziet in Pep Guardiola de ideale opvolger van Louis van Gaal als bondscoach van het Nederlands elftal. De voetbalbond heeft een plan opgesteld waarmee de Manchester City-manager overtuigd moet worden, zo weet The Mirror.

De Engelse boulevardkrant pakt groot uit met het nieuws. Guardiola staat nog tot de zomer van 2023 onder contract bij City, terwijl Van Gaal een half jaar eerder afzwaait bij het Nederlands elftal. Guardiola heeft in het verleden al eens aangegeven dat hij ooit nog eens bondscoach wil worden van een topland. The Mirror denkt echter dat de kans klein is dat hij ooit bij Spanje aan de slag zal gaan.

De KNVB zou in augustus al geïnformeerd hebben bij Guardiola, die City toen nog niet wilde verlaten. Bij de voetbalbond hoopt men echter dat Guardiola na het WK wél openstaat voor een avontuur als bondscoach van het Nederlands elftal. Het feit dat Guardiola Johan Cruijff als zijn mentor ziet, zou een van de drijfveren kunnen zijn om aan de slag te gaan bij Oranje.

Manchester City hoopt Guardiola te kunnen verleiden tot een langer verblijf. De oefenmeester staat sinds 2016 voor de groep. Mocht hij vertrekken, dan wordt Erik ten Hag gezien als één van de mogelijke vervangers, stelt The Mirror.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie