Transfernieuws

'Ajax werkt stilletjes aan derde middenvelder en is bijna rond met Krasnodar'

'Ajax werkt stilletjes aan derde middenvelder en is bijna rond met Krasnodar'

01-07-2023 13:20 Laatste update: 13:22
1

Ajax werkt in het stilletjes aan de transferdeals onder leiding van Sven Mislintat en zou dicht bij de komst van Edouard Spertsyan zijn. FC Krasnodar zou in 'de afrondende fase' zijn wat betreft een overstap van de Armeense middenvelder.

De journalist Samvel Sukiasyan, een Armeense sportjournalist, stelt dat er nog maar weinig barrières zijn voor de international om de overstap te maken. Ajax betaalt een flinke transfersom voor de speler, gezien het contract bij Krasnodar tot 2026 doorliep. Het gaat om een bedrag van minstens negen miljoen euro. Ajax werd begin juni al gelinkt aan Spertsyan, maar daarna bleef het lange tijd stil.

Het is opvallend dat de transferplannen van Ajax op maar weinig momenten worden gelekt. Benjamin Tahirovic werd uit het niets overgenomen van AS Roma en ook de overstap van Branco van den Boomen werd snel afgerond. Spertsyan moet de derde aanwinst worden die op het middenveld uit de voeten kan. Spertsyan beleefde een sterk seizoen bij Krasnodar en was in 41 duels goed voor veertien treffers en veertien assists.