Nieuws

'Een jongen met een ongelofelijke potentie, zou ik als topclub blind durven halen'

'Een jongen met een ongelofelijke potentie, zou ik als topclub blind durven halen'

01-07-2023 10:58 Laatste update: 11:06

Xavier Mbuyamba kende afgelopen seizoen een uitstekend jaar en lijkt zich op te mogen maken voor een stap hogerop. De verdediger kan door de problemen achterin bij alle Nederlandse topclubs wellicht spoedig een stap maken.

Bij Feyenoord is de kans aanwezig dat Lutsharel Geertruida of Dávid Hancko vertrekt. PSV zag Jarred Branthwaite terugkeren naar Everton en Ajax lijkt de miljoenen van Arsenal voor Jurriën timber niet te kunnen weigeren. Sam Beukema maakt spoedig een transfer van AZ naar Bologna waardoor alle topclubs op zoek zijn naar defensieve versterking. Hoofdredacteur Dennie van Laar ziet in de Eredivisie één speler die een stap naar de top kan maken. "Xavier Mbuyamba. Dat is een jongen met zo’n ongelofelijke potentie. Ik had wellicht nog wel meer van hem verwacht dit seizoen bij Volendam. Hij had nog even een periode nodig om op kracht te komen, maar deze jongen heeft zo’n ongelofelijk hoge potentie. Die zou ik als alle topclubs blind durven op te halen. Als ik AZ of Feyenoord was zou ik hem halen", vertelt Van Laar in de podcast #DoneDeal van VoetbalPrimeur.

Ook de naam van Mees Hilger wordt genoemd om een stap hogerop te maken in de Eredivisie. De verdediger van Twente groeide afgelopen seizoen uit tot een zeer gewaardeerde kracht en loopt komend seizoen uit zijn contract. Sparta Praag-verdediger Martin Vitík en Nordsjaelland-speler Adamo Nagalo komen ook naar voren, maar zouden een stuk duurder zijn voor de Nederlandse top om op te halen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!