Transfernieuws

Bayern verlengt aflopend contract van Blind niet en neemt afscheid van verdediger

Bayern verlengt aflopend contract van Blind niet en neemt afscheid van verdediger

30 juni - 17:00 Laatste update: 17:55

Bayern München gaat het aflopende contract van Daley Blind definitief niet verlengen. Dat maakt de Duitse landskampioen vrijdag bekend op Twitter. Ook João Cancelo slaat de deur van de Allianz Arena achter zich dicht.

Blind werd afgelopen winter door Bayern overgenomen van Ajax, nadat hij bij de Amsterdammers onder Alfred Schreuder op een zijspoor was beland. De Zuid-Duitsers konden hem transfervrij overnemen en boden hem een contract van een halfjaar aan, maar ook daar kwam hij weinig in actie. Blind speelde tien officiële duels, en stond in de pikorde onder meer achter Cancelo, die door Bayern werd gehuurd van Manchester City en terugkeert naar zijn oorspronkelijke werkgever.

Waar de toekomst van de inmiddels 33-jarige verdediger ligt, is nog niet duidelijk. Begin juni vertelde hij voor de camera's van Vandaag Inside dat hij een eventuele terugkeer naar Ajax niet uitsluit. "Ik kan zeggen dat Ajax altijd mijn club is en dat die deur altijd open staat voor mij", zo klonk het.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!