Jong Oranje uitgeschakeld op EK O21 na nieuw gelijkspel tegen gastland Georgië

27-06-2023 20:00 Laatste update: 20:01
6

Jong Oranje is uitgeschakeld op het EK O21. De ploeg van Erwin van de Looi kwam tegen gastland Jong Georgië niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Aangezien Jong Portugal de leeftijdsgenoten van België met 2-1 versloeg, was dit niet genoeg voor een ticket voor de knock-outfase.

Jong Oranje speelde de eerste twee wedstrijden op het EK O21 gelijk tegen Jong België (0-0) en Jong Portugal (1-1). De Nederlandse talenten wisten dus wat ze te doen stond: winnen. Bij een gelijkspel zou Oranje O21 enkel doorgaan bij een gunstig resultaat van de wedstrijd tussen België en Portugal.

De ploeg van Erwin van de Looi begon uitstekend aan de wedstrijd tegen Jong Georgië. Ajacied Kenneth Taylor kreeg twee goede kopkansen, maar hij raakte twee keer het aluminium. In de loop van het eerste bedrijf kreeg Jong Oranje de eerste tegenslag te verwerken toen Brian Brobbey geblesseerd uitviel. De Ajax-spits werd vervangen door Joshua Zirkzee.

Oranje O21 kwam kort voor rust op achterstand na een prachtige solo van Zuriko Davitashvili: 1-0. Toch wisten de Nederlandse talenten de achterstand nog voor de thee de achterstand weg te poetsen. Taylor poeierde diep in blessuretijd de 1-1 tegen de touwen.

In de tweede helft ging de ploeg van Erwin van de Looi nog op zoek naar de voorsprong. Grote kansen bleven echter uit in de tweede helft, waardoor Jong Oranje niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel. Omdat Portugal met 2-1 won van België, gaan de Portugezen samen met Georgië door naar de knock-outfase. Jong Oranje kan het vliegtuig richting Nederland pakken.