Exclusive

Wie is Lucas Robertone, de mogelijke Argentijnse opvolger van Kökcü bij Feyenoord?

Wie is Lucas Robertone, de mogelijke Argentijnse opvolger van Kökcü bij Feyenoord?

26-06-2023 12:41

Feyenoord heeft zijn zinnen gezet op de multifunctionele Argentijn Lucas Robertone. Volgens transferexpert Gianluca Di Marzio is er een Rotterdams bod van tien miljoen euro in de maak. Wie is Robertone eigenlijk? VoetbalNieuws stelt hem aan je voor.

De 26-jarige Robertone begon zijn carrière bij het Argentijnse Velez Sarsfield waar hij tot en met de zomer van 2020 onder contract stond. Hierna maakt hij voor 6,5 miljoen euro de overstap naar U.D. Almería, waar hij in eerste instantie met de ploeg uitkwam op het tweede niveau van Spanje. Na twee goede seizoenen promoveerde de middenvelder annex vleugelaanvaller in 2022 met zijn ploeg naar de Primera Division.

Wie is Lucas Robertone, de mogelijke Argentijnse opvolger van Kökcü bij Feyenoord?

Wat voor speler is Robertone?

Afgelopen jaar heeft Robertone zich ontwikkeld tot een cruciale speler bij club uit de Spaanse kustplaats. In de Primera Division staat hij bekend om zijn technische vaardigheden, zijn inzicht in het spel en zijn vermogen om van achteruit op te bouwen. Daarnaast gaf hij dit seizoen zeven assists en scoorde hij twee keer, waaronder een treffer tegen Real Madrid.

Robertone is een speler die met zijn 1,69 klein van stuk is, maar vooral bekend staat om zijn kwaliteiten als middenvelder. Mocht de rechtspoot naar Rotterdam komen, dan heeft het er alle schijn van dat er een veranger van Orkun Kökcü in huis wordt gehaald. Net als de Turk is Robertone namelijk een speler die het tempo flink op kan voeren met zijn versnellingen in de as van het veld.

Een tiental miljoenen

Dat Feyenoord diep in de buidel wil tasten voor Robertone is duidelijk. De Argentijn ligt nog tot 2028 vast bij Almería en heeft een huidige transferwaarde van zeven miljoen euro volgens Transfermarkt. De tien miljoen die wordt genoemd lijkt dan ook het bedrag te zijn waar de Rotterdammers aan moeten denken.

De prestaties van de Argentijn zijn niet onopgemerkt gebleven. Feyenoord is niet het enige team dat aast op zijn diensten. Vorige zomer was naar verluidt Wolverhampton Wanderers in hem geïnteresseerd. Hij moest de opvolger worden van de toen mogelijk vertrekkende Ruben Neves, die nu alsnog naar Al-Hilal uit Saudi-Arabië is vertrokken. De kans bestaat dan ook dat de Premier League-club hem niet uit het oog is verloren.