Nieuws

Statement: hierom blijven de Ajax-supporters het vertrek van Van Praag eisen

Statement: hierom blijven de Ajax-supporters het vertrek van Van Praag eisen

8 mei - 20:27

Na de terugkeer van Alex Kroes als technisch directeur bij Ajax, is er opnieuw onrust onder de supporters. De AFCA Supportersclub heeft op Facebook een duidelijke boodschap voor Michael van Praag en Leo van Wijk: "Van Praag en Van Wijk, maak plaats voor een nieuw Ajax-tijdperk!", benadrukt het statement. Ondanks het behoud van Kroes, is er volgens de supportersvereniging geen sprake van bestuurlijke rust bij de club.

Waarom willen de Ajax-supporters dat Michael van Praag weggaat?

Van Praag, die eerder had aangegeven dat zijn rol als commissaris tijdelijk zou zijn, en Van Wijk blijven volgens het statement standvastig op hun post. De supportersvereniging benadrukt dat het hun taak is om bestuurlijke rust te creëren en snel plaats te maken voor nieuwe commissarissen. "Na alle gebeurtenissen van de afgelopen maanden lijkt het ons het juiste moment om invulling te geven aan het woord 'tijdelijk'. Daarom vragen we Van Praag en Van Wijk nogmaals om zichzelf snel te laten vervangen door nieuwe commissarissen die passen bij het Ajax van morgen", aldus het statement.

De AFCA Supportersclub stelt dat de aanwezigheid van Van Praag (76) en Van Wijk (77) de ontwikkeling van een nieuw Ajax in de weg staat, vergelijkbaar met hoe een oudere voetballer de groei van jong talent kan belemmeren. "Wij willen sowieso af van het zogenaamde 'Russische model' binnen Ajax, waarbij een handjevol ereleden het al tientallen jaren voor elkaar krijgt om steeds weer zichzelf, elkaar of vertrouwelingen op belangrijke posities neer te zetten", voegt de supportersclub toe.