Transfernieuws

'Naam Van Gaal passeert intern de revue bij Bayern in zoektocht naar trainer'

'Naam Van Gaal passeert intern de revue bij Bayern in zoektocht naar trainer'

8 mei - 15:48 Laatste update: 15:51

De naam van Louis van Gaal is intern de revue gepasseerd bij Bayern München, meldt Kicker. De 72-jarige Nederlander is echter nog geen optie, maar er wordt in Beieren wel voorzichtig aan hem gedacht, klinkt het.

De 'alleshalve eenvoudige' zoektocht van Bayern naar een trainer is al even aan de gang. De club neemt afscheid van Thomas Tuchel en kreeg een 'nee' van Xabi Alonso, Julian Nagelsmann én Ralf Rangnick. Der Rekordmeister zou in Pep Guardiola de droomkandidaat zien, maar zijn komst lijkt onhaalbaar. Ook Tuchel overtuigen van een langer verblijf zou een hele opgave zijn. Nu wordt de naam van Van Gaal in één zin met die van Bayern genoemd.

Samen met Van Gaal zijn ook de namen van Hansi Flick en Lucien Favre aan de vergadertafel van de Bayern-directie opgedoken. Kicker meldt echter dat het drietal nog niet serieus als optie wordt gezien. Erik ten Hag zou meer waarschijnlijk zijn, klinkt het.

Van Gaal was in het verleden al eens werkzaam bij Bayern. De voormalig bondscoach stond tussen 2009 en 2011 aan het roer in München, waar hij onder meer de landstitel en Champions League won. Momenteel vervult Van Gaal een functie als adviseur van de Raad  van Commissarissen bij Ajax.