Nieuws

Real en Bayern met speciale CL-badge: zo komen clubs aan de Badge of Honour

Real en Bayern met speciale CL-badge: zo komen clubs aan de Badge of Honour

8 mei - 16:30 Laatste update: 16:30

Op woensdagavond staat er met Real Madrid tegen Bayern München een mooi affiche op het programma. Tijdens de returnwedstrijd in de halve finale van de Champions League nemen beide ploegen het met elkaar op voor een plek in de finale. Beide teams spelen tijdens de Champions League-wedstrijden met een speciale badge op de mouw. VoetbalNieuws.nl vertelt je hoe een club de 'Badge of Honour' krijgt en welke teams er mee mogen spelen.

Hierdoor krijg je de Badge of Honour

Clubs die uitblinken in de Champions League worden beloond met een speciaal eerbetoon, de Badge of Honour. Deze badge wordt op de mouw van het voetbalshirt geborduurd en vermeldt hoe vaak een team de Champions League heeft gewonnen. Een team kwalificeert zich voor dit ereteken door ofwel vijf keer de competitie te winnen of door drie keer achter elkaar de cup met de grote oren te winnen. Tot op heden hebben slechts enkele teams, waaronder Barcelona, Real Madrid, AC Milan, Liverpool, Bayern München en Ajax, deze prestigieuze badge mogen ontvangen.

Liverpool met de Badge of Honour

Nederlandse club met de Badge of Honour

Ajax verdiende de badge dankzij hun opeenvolgende overwinningen in de Europacup 1 in de vroege jaren zeventig (1971, 1972 en 1973) Deze prestatie is ook door Real Madrid en Bayern München neergezet door het begeerde toernooi drie keer achter elkaar te winnen.