Nieuws

Club Brugge en Fiorentina in actie: dit is waarom zij op woensdag in de Conference League spelen

Club Brugge en Fiorentina in actie: dit is waarom zij op woensdag in de Conference League spelen

8 mei - 18:41

Club Brugge en ACF Fiorentina nemen het tegen elkaar op in de halve finale van de Conference League. Normaliter worden deze wedstrijden op donderdag gespeeld, maar VoetbalNieuws vertelt je waarom zij nu op woensdag spelen.

Afgelopen week was het in Florence feest. Fiorentina scoorde in de slotfase de 3-2 en reist deze week dus als winnaar af naar België. Een gelijkspel zou al genoeg zijn om de finale van de Conference League te halen en dat moet woensdag dus worden bewerkstelligd.

Waarom wordt er op woensdag Conference League gevoetbald?

De wedstrijd tussen Brugge en Fiorentina is dus 24 uur naar voren gehaald. Dit heeft alles te maken met het feit dat het donderdag hemelvaart is en dat dat in Brugge gevierd wordt. Donderdagavond trekt er door de stad namelijk een processie, iets wat een jaarlijks ritueel is en sinds 2009 zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.

Door deze processie vroeg de stad Brugge enkele weken geleden al aan de UEFA of de wedstrijd verzet kon worden. Met succes, want woensdag om 18.45 uur spelen de twee ploegen dus tegen elkaar.