Nieuws

Cerny sloeg miljoen af: Hij had echt zijn zinnen gezet op VfL Wolfsburg

Cerny sloeg miljoen af: "Hij had echt zijn zinnen gezet op VfL Wolfsburg"

23-06-2023 15:30 Laatste update: 16:31

Vaclav Cerny maakt de overstap van FC Twente naar VfL Wolfsburg, maar had op het laatste moment nog andere opties op tafel liggen. Technisch directeur van de club uit Enschede Jan Streuer laat tegenover Voetbal International blijken dat hij op het laatste moment nog een lucratief aanbod afwees.

"Cerny wilde nu graag een stap zetten, dat had hij in zijn hoofd”, zegt Streuer. "Hij had echt zijn zinnen gezet op VfL Wolfsburg. Als verkopende partij is het makkelijker als er drie of vier clubs in de race zijn, maar Cerny was heel duidelijk. Op het laatst kwam er nog een club waar hij beduidend meer had kunnen verdienen. Maar hij wilde heel graag naar de Bundesliga."

Ondanks het vertrek van eerst Zerrouki en nu ook Cerny is de directeur tevreden met de transfers. "Zerrouki en Cerny, dat zijn twee uitstekende transfers. De verkoop van Cerny was een stuk moeilijker. Dat wil zeggen: hij heeft twee keer een kruisbandblessure gehad. Het is altijd afwachten hoe een speler daarvan terugkeert. Een jaar geleden had ik absoluut niet gedacht dat we hem voor zo’n bedrag zouden kunnen verkopen."

Cerny liet eerder al weten blij te zijn met zijn overstap, ook al komt hij nu niet meer uit in de Europese competities. Wolfsburg liep op het nippertje plaatsing voor de Conference League mis. De club eindigde achtste in de Bundesliga, net onder de plek die toegang geeft tot Europees voetbal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!