Breaking news

Cerny wordt beloond na sterk seizoen: Tsjech verruilt Twente voor Wolfsburg

Cerny wordt beloond na sterk seizoen: Tsjech verruilt Twente voor Wolfsburg

23-06-2023 12:36 Laatste update: 12:41
1

Vaclav Cerny maakt de overstap van FC Twente naar VfL Wolfsburg. De 25-jarige Tsjech vervolgt zijn carrière in de Bundesliga na een sterk seizoen in Enschede en tekent een contract tot 2027. 

VfL Wolfsburg meldt via de officiële kanalen dat de transfer beklonken is. Cerny levert FC Twente ongeveer acht miljoen euro op, terwijl de club slechts één miljoen euro voor de speler betaalde in 2021. Destijds kwam de rechtsbuiten over van FC Utrecht. Door een doorverkooppcentage ontvangt Utrecht naar verluidt anderhalf miljoen euro. 

Cerny arriveerde in 2014 bij de jeugdopleiding van Ajax en speelde zich al snel in de kijker bij de Amsterdammers. Vanwege een zware knieblessure wist de Tsjech echter nooit de hoge verwachtingen waar te maken. In 2019 maakte Cerny de overstap naar Utrecht en twee jaar later volgde het avontuur in Enschede. Het afgelopen seizoen was de vleugelspeler goed voor dertien doelpunten en elf assists in de Eredivisie.

Wolfsburg werd het afgelopen seizoen achtste in de Bundesliga en liep daardoor net Europees voetbal mis. De club verloor in de laatste speelronde en moest toezien hoe Eintracht Frankfurt op de valreep Conference League-voetbal wist te bewerkstelligen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!