Nieuws

'Twente en Wolfsburg nagenoeg akkoord: Cerny voor miljoenen naar de Bundesliga'

'Twente en Wolfsburg nagenoeg akkoord: Cerny voor miljoenen naar de Bundesliga'

22-06-2023 20:31 Laatste update: 20:37
3

FC Twente en VfL Wolfsburg zijn nagenoeg akkoord over de transfer van Vaclav Cerny, meldt TC Tubantia. De Tsjech gaat een meerjarig contract tekenen en vertrekt voor een miljoenenbedrag naar de Bundesliga.

De transfer van Cerny naar Wolfsburg komt niet uit de lucht vallen. Volgens Nederlandse en Duitse media bereikte de rechtsbuiten in een eerder stadium al een persoonlijk akkoord met de club uit de Bundesliga. Volgens TC Tubantia zijn ook de clubs er nu zo goed als zeker uitgekomen.

Hoeveel Cerny Twente precies op gaat leveren is nog de vraag, maar het medium meldt dat het om een flink aantal miljoenen gaat. Dat komt door het doorlopende contract dat de aanvaller nog in de Grolsch Veste heeft. Naar verluidt gaat Cerny voor vier jaar zijn handtekening zetten bij Wolfsburg.

Met Cerny vertrekt er na Zerrouki opnieuw een steunpilaar bij Twente. De aanvaller werd dit seizoen topscorer van de club. Hij was in totaal goed voor 13 goals en 11 assists in 32 Eredivisie-wedstrijden. Ook bij Tsjechië was Cerny onlangs nog in vorm. Hij wist twee keer tot scoren te komen in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!