Nieuws

Ochtendkranten zien Ajax-debutanten uitblinken en amateurs veel geld mislopen

Ochtendkranten zien Ajax-debutanten uitblinken en amateurs veel geld mislopen

21 January - 08:42 Laatste update: 09:59
0

Ajax had in de achtste finale van de strijd om de beker geen kind in eigen huis aan de amateurs van Excelsior Maassluis. De regerend landskampioen won eenvoudig met 9-0. De ochtendkranten constateren dat de debutanten van de hoofdstedelingen kunnen terugkijken op een puike prestatie. 

Ajax wint gemakkelijk van de 'veredelde amateurs' van Excelsior Maassluis, ziet Het Parool. 'Bij Ajax stonden Van Axel Dongen en Regeer voor de eerste keer in de basis. Doelman Jay Gorter debuteerde zelfs in het eerste elftal', besteedt de krant bijzondere aandacht voor de nieuwelingen bij de Amsterdammers.

De Telegraaf vindt dat de 'jonkies zich direct hebben laten zien' bij hun basisdebuut in de hoofdmacht van Ajax. Zo zag de ochtendkrant 'Van Axel Dongen een penalty versieren' en 'Regeer direct doeltreffen'. 'Een bijzondere avond was het ook voor doelman Jay Gorter, die zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax maakte.' Het dagblad zag dat na de 66e minuut Ajax nog maar één keer wist te scoren. 'Met Steven Berghuis en Ryan Gravenberch als invallers, stokte de scoringsdrift van de Ajacieden enigszins, waardoor uiteindelijk de dubbele cijfers niet werden gehaald.

Er wordt vooral stilgestaan bij de inkomsten die de amateurploeg misloopt, doordat de wedstrijd in een lege Johan Cruijff Arena werd afgewerkt, ziet De Volkskrant. 'Excelsior Maassluis loopt een mooi bedrag mis door corona. De helft van de recette in een leeg stadion is namelijk nul.' Vanaf de achtste finale krijgen zowel te thuis- als de uitploeg vijfitig procent van het nettoresultaat. Die inkomsten loopt Excelsior Maassluis (en Telstar dat op bezoek ging bij PSV) nu mis.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie