Nieuws

Wie is de all-time topscorer van de Oranje Leeuwinnen?

Wie is de all-time topscorer van de Oranje Leeuwinnen?

21-06-2023 13:24 Laatste update: 17-07-2023 08:28

De Oranje Leeuwinnen zijn deze zomer actief op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. De Nederlandse vrouwen hopen hoge ogen te gaan gooien tijdens het mondiale voetbaltoernooi. Hiervoor heeft de ploeg van Andries Jonker doelpunten nodig. Maar wie is eigenlijk de all-time topscorer van de Oranje Leeuwinnen? VoetbalNieuws zoekt het voor je uit!

De all-time topscorer van het Nederlandse vrouwenelftal is nog steeds actief op het hoogste niveau. Niemand minder dan Vivianne Miedema voert de lijst aan. Ze maakte 95 treffers in 115 interlands. Helaas voor de Oranje Leeuwinnen zal de spits van Arsenal niet in actie komen in Australië en Nieuw-Zeeland. De aanvaller uit Hoogeveen liep in december 2022 namelijk een zware kruisbandblessure op en zal hierdoor niet op tijd fit zijn voor WK 2023. 

Deze zomer zullen er dus andere Nederlandse dames op moeten gaan staan. In de top-5 topscorers aller tijdens staan drie dames die wel actief zullen zijn tijdens het wereldkampioenschap voetbal, namelijk Lieke Martens, Sherida Spitse en Daniëlle van de Donk. Eerstgenoemde deelt de tweede plaats met 59 interlandtreffers. Spitse en Van de Donk staan respectievelijk op plek vier en vijf.

Topscorers Oranje Leeuwinnen

1. Vivianne Miedema: 95 treffers
2. Manon Melis en Lieke Martens: 59 treffers
4. Sherida Spitse: 43 treffers
5. Daniëlle van de Donk: 34 treffers

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!