Nieuws

Cerny wacht op bevrijdend telefoontje: 'Het is aan de clubs om er uit te komen'

Cerny wacht op bevrijdend telefoontje: 'Het is aan de clubs om er uit te komen'

18-06-2023 10:49 Laatste update: 11:33

Václav Cerny heeft zich uitgesproken over zijn mogelijke transfer naar VfL Wolfsburg. De aanvaller van FC Twente weet zelf ook nog niet of de deal door gaat, maar hoopt binnenkort het verlossende telefoontje te krijgen.

Cerny speelde zaterdagavond een uitstekende wedstijd met Tsjechie tegen de Faeröer Eilanden. De aanvaller van Twente kwam tweemaal tot scoren en ging na afloop in op zijn situatie in Enschede en zijn mogelijke transfer naar Wolfsburg. "Ik wil er graag wat over zeggen, want ik ben geen type dat er omheen wil draaien. Ik ken de details ook niet, ik wacht gewoon op het telefoontje dat het goed gaat komen. Daar hoop ik snel zeker van te zijn. Het is aan de clubs", vertelt Cerny na afloop tegenover de Tsjechische pers.  

Tijdens zijn mindere periode bij Twente hield hij zich naar eigen zeggen niet bezig met wat de media over hem schreef. "Dat hield mij niet bezig, maar wel de mensen om me heen. Mijn familie leest alles, ik niet. Ik concentreerde me op mijn spel en wilde gezien worden. Toen ik hoorde dat ik ging spelen, wilde ik mijn vorm van de club meenemen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!