Transfernieuws

Turks gerucht: twee Ajacieden waaronder Klaassen in belangstelling van Besiktas

Turks gerucht: twee Ajacieden waaronder Klaassen in belangstelling van Besiktas

16-06-2023 12:25

Een bijzonder gerucht uit Turkije: Besiktas heeft het vizier gericht op Davy Klaassen. Naast de Nederlander heeft de Turkse topclub met Florian Grillitsch nog een Ajacied in beeld om het middenveld te komen versterken.

Dat meldt Fanatik. Gezien het tegenvallende voorbije seizoen wil Besiktas zich komende zomer flink roeren op de transfermarkt. Daarbij is het middenveld één van de linies die prioriteit krijgt om versterkt te worden. Klaassen en Grillitsch zijn twee spelers die daarvoor in aanmerking gaan komen en naar verluidt gaat de club 'volgende week concrete stappen gaan ondernemen'.

Klaassen, die drie jaar geleden terugkeerde bij Ajax, heeft nog een contract tot de zomer van 2024 in Amsterdam. Dat geldt niet voor Grillitsch. De Oostenrijker tekende afgelopen seizoen voor één jaar in de hoofdstad en kan over twee weken transfervrij de deur uitlopen. De controleur staat ook in de belangstelling van zijn oude club TSG Hoffenheim.

Besiktas werd afgelopen seizoen derde in Turkije en moest toezien hoe rivalen Fenerbahçe en Galatasaray hoger op het podium eindigden. Mochten Klaassen en Grillitsch de overstap maken, dan treffen ze met Gedson Fernandes en Dele Alli twee grote spelers van naam. Afgelopen winter werd Besiktas ook al aan Joey Veerman gelinkt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!