Exclusive

Barça tekent Gündogan: deze transfervrije spelers hebben de hoogste marktwaardes

Barça tekent Gündogan: deze transfervrije spelers hebben de hoogste marktwaardes

26-06-2023 11:25 Laatste update: 11:25
1

Het seizoen 2022/23 is voorbij en dat betekent dat er weer een bomvolle transferzomer van start gaat. Daarin zullen clubs weer met de nodige miljoenen smijten, maar dat is niet altijd nodig. Er zijn nog genoeg parels van voetballers op te pikken met een transfervrije status. VoetbalNieuws zet de negen transfervrije spelers met de hoogste marktwaardes voor je op een rij.

9. Firmino – 22 miljoen euro

Enkele maanden geleden besloot Roberto Firmino dat hij zijn contract niet ging verlengen bij Liverpool. De Braziliaanse aanvaller maakt daarmee een einde aan een periode van acht jaar trouwe dienst. De 31-jarige Firmino zit momenteel zonder club, maar is naar verluidt één van de transfertargets die naar Saudi-Arabië moeten verkassen.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door R O B E R T O F I R M I N O (@roberto_firmino)

8. Asensio – 25 miljoen euro

Marco Asensio kwam enkele jaren als een komeet bij Real Madrid, maar zijn carrière ging tot nu toe met pieken en dalen. De Madrilenen beschikken momenteel over een hoop aanvallers en beide partijen besloten om zijn contract niet te verlengen. Asensio is nog altijd pas 27 jaar en kan dan ook transfervrij worden opgepikt. Naar verluidt is het Paris Saint-Germain dat met hem aan de haal gaat.

7. Gündogan – 25 miljoen euro

Ilkay Gündogan had dit seizoen een groot aandeel in de gewonnen treble met Manchester City, maar ook hij dreigt transfervrij de deur uit te lopen. Pep Guardiola hield de City-deur onlangs nog voor de 32-jarige Duitser op een kier, maar hij heeft zijn beslissing gemaakt. Barcelona heeft toegeslagen en Gündogan tot de zomer van 2025 aan zich gebonden.

'Gratis' op te pikken: negen transfervrije topspelers met de hoogste marktwaardes

6. Zaha – 27 miljoen euro

Acht jaar geleden trok Wilfried Zaha van Manchester United naar Crystal Palace, en dat is de club waar hij nu nog altijd actief is. De Ivoriaanse aanvaller maakt al jaren indruk in de Premier League maar de Londenaren wilden hem telkens weer koste wat kost behouden. Dat lijkt nu niet te gaan lukken. De 30-jarige Zaha heeft een aflopend contract en kan worden opgepikt. De Engelse, Italiaanse en Spaanse top zit achter hem aan en ook een transfer naar Saudi-Arabië is niet uitgesloten.

5. Kamada: 30 miljoen euro

Eintracht Frankfurt zal met Daichi Kamada een dure speler op transfervrije basis moeten laten gaan. De 26-jarige Japanner vertegenwoordigt een marktwaarde van liefst dertig miljoen euro, maar naar die centen kunnen de Duitsers fluiten. Kamada maakte met Japan nog indruk op het WK afgelopen winter. De kans is dan ook groot dat de clubs voor de nog altijd jonge middenvelder in de rij zullen staan.

4. Rabiot: 30 miljoen euro

Afgelopen zomer verkaste Adrien Rabiot naar Juventus, maar dat gaat slechts beperkt blijven tot één jaar. De Fransman heeft persoonlijk een goed seizoen achter de rug, waarin hij met name met Frankrijk indruk maakte op het WK. De 28-jarige middenvelder was afgelopen seizoen al dicht bij een transfer naar Manchester United en dat is een club waar hij komende zomer naar verluidt weer heen kan. Ook Bayern München zou wel oren hebben naar de diensten van Rabiot.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Adrien Rabiot (@adrienrabiot_25)

3. Ndicka: 32 miljoen euro

Met Evan Ndicka staat er een tweede dure speler in de lijst die transfervrij wegloopt bij Eintracht Frankfurt. De pas 23-jarige Ivoriaan heeft besloten zijn aflopende contract niet te verlengen en staat voor een stap naar een andere competitie. In een eerder stadium hadden Arsenal, Tottenham Hotspur en Chelsea interesse, maar AS Roma heeft Ndicka onlangs vastgelegd.

2. Thuram: 32 miljoen euro

Marcus Thuram is opnieuw een speler die de Bundesliga wil verlaten. De pas 25-jarige aanvaller van Borussia M’gladbach heeft genoeg gezien en wil een stap naar de Europese elite maken. Thuram, die afgelopen winter nog actief was tijdens de WK-finale tegen Argentinië met Frankrijk, is liefst 32 miljoen euro waard.

1. Skriniar: 60 miljoen euro

Met afstand is Milan Skriniar de duurste speler die zijn club op transfervrije basis gaat verlaten. De 28-jarige Slowaakse verdediger van Internazionale was de afgelopen transferwindows al dicht bij een transfer naar Paris Saint-Germain, maar gaat aankomende zomer zeker aan de slag in de Frans hoofdstad. Inter ziet alleen wel zestig miljoen euro verdampen.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 🇸🇰Milan Škriniar (@milanskriniar)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!