Transfernieuws

'Zomerse uittocht dreigt voor Twente: Cerny bereikt persoonlijk akkoord'

'Zomerse uittocht dreigt voor Twente: Cerny bereikt persoonlijk akkoord'

09-06-2023 07:56 Laatste update: 08:03
5

Vaclav Cerny heeft een persoonlijk akkoord bereikt met VfL Wolfsburg, meldt De Telegraaf. FC Twente lijkt daardoor na Ramiz Zerrouki nog een belangrijke speler te verliezen. 

FC Twente en Wolfsburg moeten het nog wel eens worden over de transfersom voor Cerny. De Tukkers verlangen naar verluidt een bedrag van rond de zes à zeven miljoen euro. De buitenspeler was dit seizoen op dreef voor de Tukkers. Cerny scoorde vijftien goals en dertien assists in veertig officiële duels. Daarmee rekende hij af met de zware blessures van de afgelopen jaren.

De Tsjechisch international werd twee jaar geleden door FC Twente voor 1 miljoen euro overgenomen van FC Utrecht. De Domstedelingen bedongen destijds een stevig doorverkooppercentage, waardoor beide clubs flinke winst op Cerny lijken te gaan maken. 

Cerny kwam eerder uit voor Ajax en dus FC Utrecht. De aanvaller lijkt na Zerrouki de tweede speler te worden die voor een flink bedrag vertrekt uit Enschede. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!