Geen winnaar bij Sparta-Twente door late goal: Zerrouki aardt snel in Rotterdam

08-06-2023 21:57 Laatste update: 22:02

Ramiz Zerrouki heeft FC Twente behoedt van een slechte uitgangspositie tegen Sparta Rotterdam. De Kasteelheren stevende lang af op de overwinning, maar de Algerijn kopte in de slotseconden de gelijkmaker tegen de touwen (1-1).

Sparta bereikte de finale van de play-offs afgelopen weekend met de hakken over de sloot door na strafschoppen van FC Utrecht te winnen. Voor FC Twente verliep het diezelfde dag een stuk rooskleuriger: de Tukkers wonnen met 4-0 van SC Heerenveen en waren dan ook de gedoodverfde favoriet tegen de Spartanen.

Daar was in het veld niet veel van te zien. Sparta begon met de borst vooruit en drukte Twente terug op eigen helft. Toch waren het de Tukkers die de kansjes kregen, al waren die niet groot. Vaclav Cerny kreeg alle vrijheid in de zestien maar wist de korte hoek niet te vinden en Michael Sadilek kwam tekort bij een voorzet.

Na rust was het Sparta dat na een halve minuut al opveerde. Cerny verdedigende met al zijn goede bedoelingen mee maar de snelle bewegingen van Koki Saito waren hem te machtig. Na een klassieke aanvallersovertreding belandde de bal op de stip waarna Vito van Crooij, zoals zo vaak dit seizoen, binnen schoot. Met Ricky van Wolfswinkel en Sem Steijn probeerde Twente-trainer Ron Jans nog het een en ander te forceren, maar dat mocht in eerste instantie nog niet baten.

In de slotseconden was daar dan toch de gelijkmaker van Twente. Zerrouki, de man die notabene aan de andere kant van Rotterdam bij Feyenoord gaat spelen, kopte de gelijkmaker tegen de touwen. Aankomende zondag wordt om 14.30 de return afgewerkt in de Grolsch Veste.