Exclusive

Mag Luton Town in Kenilworth Road blijven spelen nu ze de Premier League in gaan?

Mag Luton Town in Kenilworth Road blijven spelen nu ze de Premier League in gaan?

27-05-2023 21:25 Laatste update: 21:30

Luton Town promoveerde zaterdagavond voor het eerst in de clubhistorie naar de Premier League. Het stadion van Luton, Kenilworth Road, is een geweldige bezienswaardigheid en biedt plaats aan tienduizend toeschouwers. Mag de promovendus in dit stadion blijven spelen nu promotie naar de Premier League een feit is? VoetbalNieuws zocht het voor je uit!

Luton Town won na strafschoppen van Coventry City en kan zich dus gaan opmaken voor de Premier League. Voordat dit zal gebeuren moet Kenilworth Road wel verbouwd worden. Om op het hoogste niveau van Engeland uit te komen, moet het stadion voldoen aan bepaalde voorwaarden. Zo moet Luton een deel van de tribunes herbouwen en moet er ruimte worden geboden aan camerasystemen in het stadion.

De lichtmasten moeten ook vernieuwd worden en dus heeft Luton nog het nodige werk te verrichten voordat het Premier League-seizoen kan beginnen. De kosten voor de verbouwing worden geschat op een slordige elf miljoen euro. Een schijntje, gezien de club zo'n 200 miljoen pond heeft verdiend met de promotie naar de Premier League.

Na komend seizoen is Luton van plan om te verhuizen naar een nieuw stadion. Het herbouwde Power Court-stadion moet de nieuwe thuisbasis worden. Daar zullen na de verbouwing 23.000 mensen in passen.