Reactie

Slot gaat summier in op toekomstplannen: 'Stap hogerop ligt in het buitenland, ja'

Slot gaat summier in op toekomstplannen: 'Stap hogerop ligt in het buitenland, ja'

19 mei - 15:28 Laatste update: 16:26

Arne Slot wilde vrijdagmiddag tijdens de persconferentie van Feyenoord weinig tot niets kwijt over de interesse die hij momenteel geniet van Tottenham Hotspur, maar liet toch een beetje zijn mening doorschemeren over een aantal zaken. Zo stelden Nederlandse én Engelse journalisten scherpe vragen over zijn toekomst.

"Daar ga ik nu niet op in" of "Next question". Oneliners die Slot niet meer een dan eens uit zijn mouw schudde, vooruitblikkend op de wedstrijd van aanstaande zondag, uit tegen FC Emmen. Het leek dan ook een saaie bijeenkomst te gaan worden, totdat de creativiteit van de aanwezige mediavertegenwoordigers op de proef werd gesteld.

De invloed van Slot op de nieuwe aankopen bijvoorbeeld; Thomas van den Belt en Ramiz Zerrouki kwamen in principe op zijn voorspraak en maken er geen geheim van om volgend seizoen graag met de Zwollenaar samen te werken. "Ik vind het belangrijk om te benadrukken dat Van den Belt en Zerrouki veel tekort wordt gedaan als men zegt dat het 'Arne Slot-aankopen' zijn", aldus de succescoach. "Om dat te koppelen aan mijn toekomst, zou dan ook belachelijk zijn. Maar natuurlijk is het zo dat spelers graag samenwerken met de trainer die ze graag wil hebben."

Er waren ook journalisten uit Engeland aanwezig. Uiteraard heeft dat alles te maken met de interesse van The Spurs. Ook zij kregen nauwelijks een specifiek antwoord, al stelde Slot wel dat zijn eventuele stap hogerop in het buitenland ligt. "Ja, dat denk ik wel. Zeker als je in Nederland werkt en landskampioen bent geworden. De beste competitie van de wereld is in mijn ogen de Premier League. Dat heb ik altijd gezegd. Maar kijk eens naar de prestaties van Italiaanse clubs in Europa. Er zijn veel meer mogelijkheden."

Feyenoord gaat aanstaande zondag om 14.30 uur op bezoek bij FC Emmen en doet dat als landskampioen. Er zijn nog twee competitiewedstrijden te gaan, waarin de Rotterdammers een clubrecord kunnen behalen in het puntenaantal. De Drenten willen echter nog alles op alles zetten om de nacompetitie te ontlopen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!