Volendam krijgt Sparta via Mbuyamba in extremis op de knieën en pakt drie punten

13-05-2023 21:03 Laatste update: 21:52

FC Volendam heeft zaterdagavond drie hele belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. De club uit het vissersdorp zag Xavier Mbuyamba twee keer scoren tegen Sparta Rotterdam (2-1), waaronder één keer in de absolute slotfase.

Aan het begin van het duel zag het er niet naar uit dat Volendam resultaat ging behalen, aangezien Sparta al snel op voorsprong kwam. Het was Koki Saito die de bal na vijf minuten spelen al over Volendam-doelman Filip Stankovic liftte. Uit het niets kwam daar dan toch net voor rust de gelijkmaker: Mbuyamba kopte een voorzet van Calvin Twight tegen de touwen.

Direct na de gelijkmaker ging het toch even mis in Volendam. Er werd een beker met bier het veld op gegooid door een supporter van Het Andere Oranje, waardoor scheidsrechter Jannick van der Laan het duel tijdelijk moest staken. Het is al het vijfde duel van het weekend op de Nederlandse velden dat is gestaakt.

In de tweede helft kabbelde het duel wat voort, maar in de absolute slotfase was daar dan de bevrijdende treffer voor Volendam. Weer was het Mbuyamba die profiteerde van een dode spelsituatie, waardoor de drie punten een feit werden. Met nog twee wedstrijden te spelen staat Volendam nu drie punten van FC Emmen en Excelsior vandaan, die nog wel in actie moeten komen.