Nieuws

Rol in titelstrijd boeit Sparta niet: 'Willen winnen, maar alleen voor onszelf'

Rol in titelstrijd boeit Sparta niet: 'Willen winnen, maar alleen voor onszelf'

06-05-2023 12:25

Sparta Rotterdam kan dit weekend een groot aandeel hebben in de beslissing van de titelstrijd, maar daar lijkt op Het Kasteel helemaal niemand mee bezig. Trainer Maurice Steijn vertelt in gesprek met het Algemeen Dagblad dat het hem niet uitmaakt wie kampioen wordt.

Sparta speelt zaterdagavond om 18.45 uur thuis tegen PSV. Mochten de Spangenaren PSV van een zege afhouden en Feyenoord de dag erna van Excelsior winnen, dan is Feyenoord voor het eerst sinds 2017 kampioen van Nederland. Steijn heeft er naar eigen zeggen niet zoveel mee te maken. "Voor mij is het niet zo heel interessant wie er kampioen wordt", aldus de oefenmeester. "Diegene die aan het eind van de rit de meeste punten heeft, verdient dat. Ik kijk naar mijn ploeg en wij willen zo hoog mogelijk eindigen."

Middenvelder Arno Verschueren is het daarmee eens. "Wij hebben daarin geen belangen. We willen natuurlijk wel winnen, maar dat is alleen voor onszelf."

Sparta staat momenteel op een zeer knappe vijfde plaats in de Eredivisie en is thuis al dertien duels op rij ongeslagen. Ook PSV wacht dus een heet avondje op Het Kasteel. "Dat is altijd gevaarlijk hè, want dan komt het moment dat je verliest steeds dichterbij", aldus Steijn over de indrukwekkende reeks. "Ik heb veel vertrouwen in mijn ploeg en heel veel zin in de wedstrijd, maar je moet ook reëel zijn dat je tegen een topploeg speelt. PSV wint de Super Cup en de beker. Maar je moet je huid duur verkopen. Wij zijn geen Calimero meer."