Transfernieuws

'PSV meermaals op tribune voor twintigjarige verdediger van Belgische degradant'

'PSV meermaals op tribune voor twintigjarige verdediger van Belgische degradant'

25-04-2023 09:58 Laatste update: 13:12

PSV heeft het Belgische SV Zulte Waregem meermaals bezocht voor Lukas Willen, meldt Het Nieuwsblad. De Eindhovenaren zouden niet de enige club zijn die hun belangstelling hebben getoond in de twintigjarige verdediger, maar de Jupiler Pro League-degradant zou hem het liefst willen behouden.

Volgens het Belgische medium heeft PSV meer dan één keer met Willen gesproken. 'De centrale verdediger, die tegen Cercle nog de 1-2 maakte, was dit seizoen een openbaring aan de zijde van Timothy Derijck. Het Nederlandse PSV kwam hem al meermaals scouten en is gecharmeerd. Zulte Waregem wil hem houden', klinkt het.

Willen speelt sinds 2022 bij Zulte Waregem, de club waar hij ploeggenoot is van Nederlander Ruud Vormer. Het contract van de verdediger loopt tot de zomer van 2024. Dat zou betekenen dat de Eindhovenaren een transfersom moeten betalen, maar er zijn enkele voorwaarden die een transfer wel kunnen versnellen.

Zo is Zulte Waregem gedegradeerd naar de Belgische eerste divisie. Ook heeft PSV mogelijk nog een troef in handen. De Brabanders wisten zondag af te rekenen met Ajax (3-0) en zette daarmee een belangrijke stap in de strijd om de tweede plaats in de Eredivisie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!