Nieuws

FC Groningen: 'Redelijk om schade van paar ton op 18-jarige te verhalen?'

FC Groningen: 'Redelijk om schade van paar ton op 18-jarige te verhalen?'

24-04-2023 15:26

FC Groningen weet nog niet of het een schadevergoeding gaat eisen van de achttienjarige jongeman die een beker met vloeistof richting de assistent-scheidsrechter bij het gestaakte duel met NEC. De Trots van het Noorden stelt in geen geval aansprakelijk te zijn voor de geleden schade voor supporters.

Na twintig minuten voetbal werd de wedstrijd tegen de Nijmegaren stilgelegd, nadat een 'fan' een beker met vloeistof tegen de assistent-scheidsrechter had aangesmeten. 'FC Groningen is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van dit soort incidenten', begint de nummer zeventien van de Eredivisie in een persbericht.

Tegelijkertijd vraagt Groningen zich af of de consequentie van de actie in verhouding staan met de gevolgen voor de club en de supporters. 'We zitten in hetzelfde schuitje. Ook vraagt FC Groningen zich af of het redelijk is om de totale schade van een paar ton te verhalen op een 18-jarige jongeman, die een plastic beker met vloeistof richting het veld gooit en daarbij de assistent-scheidsrechter raakt. De club vindt het nog te vroeg om daar nu al op vooruit te lopen en wil niet zo kort na de verstoorde avond deze beslissing nemen.'

De club kondigt aan in gesprekken te gaan met diverse supportersgeledingen om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen. 'FC Groningen zal sowieso het ingezette beleid voortzetten om een eventuele boete van de KNVB te verhalen op de dader. De dader kan bovendien een stadionverbod tegemoet zien.' Tot slot wordt er benadrukt dat er afstand wordt genomen van de actie van de achttienjarige verdachte. 'Spelers en arbitrage moeten te allen tijde veilig zijn op het veld.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!