Nieuws

Welke spelers van Ajax en PSV spelen sowieso niet mee in de Eredivisie-topper?

Welke spelers van Ajax en PSV spelen sowieso niet mee in de Eredivisie-topper?

23-04-2023 09:30 Laatste update: 09:30

Zondagmiddag trappen PSV en Ajax af in de Eredivisie-topper die misschien wel de doorslag gaat geven in de strijd om de tweede plaats. De twee clubs werken met een grotendeels fitte selectie toe naar het duel, maar John Heitinga en Ruud van Nistelrooij kunnen niet over iedereen beschikken. Welke spelers zijn sowieso niet van de partij? VoetbalNieuws zet het voor je op een rij.

Ajax: vier geblesseerden, één schorsing

In de ziekenboeg van Ajax zijn momenteel vier bedden gevuld. Ahmetcan Kaplan, Mohammed Kudus, Devyne Rensch en Kian Fitz-Jim treden door blessures niet aan in het Philips Stadion. Van eerstgenoemde is bekend dat hij er geruime tijd uitligt wegens een kruisbandblessure, terwijl Kudus en Rensch weer op de weg terug zijn. Heitinga hoopt stiekem op het meespelen van het tweetal in de KNVB-bekerfinale die over een week op de planning staat in De Kuip.

Ook Edson Álvarez moet de topper tegen PSV aan zich voorbij laten gaan. De Mexicaan pakte afgelopen zondag een domme gele kaart tegen FC Emmen wat hem een schorsing heeft opgeleverd. Het was alweer zijn tiende gele kaart van het seizoen.

PSV: twee geblesseerden, geen schorsingen

Bij PSV ontbreken er slechts twee spelers. Van Nistelooij kan niet beschikken over Mauro Júnior en Armando Obispo. Van het tweetal is bekend dat ze hun laatste wedstrijd van het seizoen al hebben gespeeld en daarom is het geen verrassing dat ze er ook aankomende zondag niet bij zullen zijn.