Nieuws

Juventus klimt naar plek drie in Serie A: puntenstraf voorlopig opgeschort

Juventus klimt naar plek drie in Serie A: puntenstraf voorlopig opgeschort

20-04-2023 18:50 Laatste update: 19:33

Juventus is succesvol in beroep gegaan tegen de puntenstraf die werd uitgedeeld wegens sjoemelen met de boekhouding. De straf is voorlopig opgeschort, waardoor De Oude Dame vier plekken stijgt in de Serie A.

Juventus kreeg eerder dit seizoen een aftrek van vijftien punten. De club zou zich namelijk niet aan de regels hebben gehouden bij verschillende transfers en het betalen van salarissen. Zo werden spelers verkocht of geruild voor bedragen die niet overeenkwamen met hun marktwaarde. Het Italiaanse gerechtshof kan juridisch niet goed onderbouwen waarom Juve hiervoor gestraft moet worden, waardoor de straf voorlopig opgeschort is.

De Oude Dame stond voor de uitspraak op de zevende plek in de Serie A, maar daar komen nu vijftien punten bij. Hierdoor is Juventus met 59 punten de nieuwe nummer drie van Italië en ligt een Champions League-ticket binnen handbereik. Dit betekent echter slecht nieuws voor AC Milan. De Milanese grootmacht valt nu buiten de top-vier in Italië en staat zelfs op plek zes.