Nieuws

Domper voor AZ in aanloop naar Conference League: sterspeler moet afhaken

Domper voor AZ in aanloop naar Conference League: sterspeler moet afhaken

19-04-2023 17:17

Jesper Karlsson is er donderdagavond tegen Anderlecht niet bij. De aanvaller van AZ is niet op tijd hersteld van zijn spierblessure waardoor hij de Conference League-ontmoeting met RSC Anderlecht aan zich voorbij moet laten gaan.

Pascal Jansen gaat op de persconferentie in op de afwezigheid van Karlsson. "Jesper is er niet bij, nee. Daar hoeven we niet geheimzinnig over te doen. Hij heeft het niet gered", begint de trainer van AZ. "Hij is een belangrijke speler voor ons, maar is helaas geen optie. Dan gaat alle aandacht uit naar de jongens die wel beschikbaar zijn." Afgelopen week liet Jansen de Zweed nog invallen tegen Anderlecht. Volgens de trainer was dat geen onverantwoorde keuze. "De klachten hebben helaas aangehouden en zijn niet verbeterd."

Ondanks de afwezigheid dit weekend heeft Jansen geen spijt van de invalbeurt afgelopen week. "Nee, absoluut niet. Ik zag ergens voorbij komen dat we misschien iets meer risico hadden genomen in de voorgaande partij tegen Anderlecht. Maar alles gaat in goed overleg met de medische kant. Het was verantwoord om hem te brengen, alleen niet om met hem te starten." AZ moet donderdagavond een 0-2 achterstand zien weg te werken tegen de Belgen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!