Nieuws

Welke speler maakte de meeste doelpunten in de topper tussen Ajax en PSV?

Welke speler maakte de meeste doelpunten in de topper tussen Ajax en PSV?

29-10-2023 11:49 Laatste update: 3 februari - 12:50

We tellen af naar de topper tussen PSV en Ajax in het Philips Stadion. In de 134 eerdere ontmoetingen tussen de Eindhovenaren en de Amsterdammers waren er veel verschillende doelpuntenmakers. Welke speler maakte de meeste doelpunten in de topper tussen PSV en Ajax? VoetbalNieuws zoekt het voor je uit.

De topper tussen PSV en Ajax staat garant voor veel doelpunten. In de 134 keer dat PSV en Ajax elkaar troffen in de Eredvisie vielen er maar liefst 241 doelpunten. Vele wereldsterren schitterden in de topper. Denk hierbij aan sterren als Ronaldo Lima, Luis Suárez en Zlatan Ibrahimovic. Toch staan deze drie namen van formaat niet in het lijstje top vijf van doelpuntenmakers in De Topper.

Wie wel in dit lijstje staat is oud-trainer Ruud van Nistelrooij. Hij scoorde zeven keer in de topper tussen PSV en Ajax en staat hiermee op een gedeelde vierde plek, samen met Luuk de Jong. De huidige spits kan met een doelpunt tegen Ajax komende zondag in de top drie komen te staan. Op plek drie zien we nu de Ajacieden Ruud Geels en Piet Keijzer, waar de legendarische Willy van der Kuijlen en Johan Cruijf op plek twee staan. Met elf doelpunten schoot Henk Groot namens Ajax het vaakst raak in de Eredivisie-topper.

Top 5 doelpuntenmakers in topper tussen PSV en Ajax:
1. Henk Groot (11)
2. Johan Cruijff (9)
    Willy van der Kuijlen (9)
3. Ruud Geels (8)
    Piet Keijzer (8)
4. Ruud van Nistelrooy (7)
    Luuk de Jong (7)
5. Ralf Edström (6)
    Luc Nilis (6)
    Dick Schoenaker

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!